Restylane
Restylane är en gel som har förmåga att binda vätska och därmed öka volymen i t ex huden. Restylane är en stabiliserad form av hyaluronsyra (HA) och HA finns naturligt i vår kropp. Med ålder minskar mängden fett, kollagen, elastin och hyaluronsyra i huden och med tiden visar sig detta som begynnande linjer, fåror och rynkor. Miljöfaktorer, solexponering och tobaksrökning mm bidrar till att påverka huden negativt. Behandling med Restylane kan återskapa volym och förbättra hudens kvalitet och på så sätt släta ut ålderstecken. Restylane liknar kroppens eget HA och ger inget permanent resultat och är till fördel om man ångrar sig när ansiktet med tiden förändras. Det finns olika produkter med Restylane t ex Restylane Perlane som är mer tjockflytande än den tunnare Restylane. De olika produkterna är anpassade för att arbeta i hudens olika lager och därför är det t ex bättre att använda Restylane Perlane för djupare rynkor och fåror och Restylane för tunna fina rynkor och linjer.
Vad är Restylane?
Restylane är en svensk produkt och produceras av Q-Med i Uppsala enligt deras patenterade NASHA-teknologi som stabiliserar hyaluronsyran så att den inte bryts ned snabbt men ändå liknar kroppens egna HA. NASHA står för Non-Animal, Stabilized Hyaluronic Acid och är alltså en icke-animalisk produkt. Restylane är den mest beprövade och undersökta fillern som är HA-baserad. Restylane har använts i 19 år och i mer än 20 miljoner behandlingar över hela världen. Restylane var den första HA-baserade fillern som godkädes av FDA 2003. Det finns idag flertalet olika fillers på marknaden varav en del är kopior och förfalskningar. Alla produkter vi använder beställs direkt från tillverkaren.
Vem får utföra behandling med Restylane?
För att vara behörig att ge behandlingar med Restylane ska du vara medicinskt utbildad såsom t ex legitimerad läkare eller sjuksköterska. Man måste genomgå Galdermas (Restylanes) utbildnings- och träningsprogram. Det ska vara tryggt att genomgå en behandling med Restylane. Den som utför behandlingen bör också kunna hantera eventuella oväntade situationer och händelser. Behandlingen journalförs enligt Socialstyrelsens regler och behandlaren ska ha en gällande ansvarsförsäkring. Under hösten 2014 bildades Estetiska injektionsrådet för att utforma en fristående och oberoende certifiering för injektionsbehandlingar, ett område som länge varit oreglerat i Sverige. Under 2015 startar de första examinationerna.
Hur går en behandling till?
Före behandling får man lokalbedövning med en kräm (EMLA). Därefter injiceras Restylane med en tunn nål. I de olika Restylaneprodukterna finns bedövningsmedel för att minska obehag. För de som inte tål bedövningsmedel finns Restylane utan bedövningsmedel. Själva behandlingen tar 15-30 min beroende på vad och hur mycket som ska injiceras. Efter behandling kan huden bli röd, svullen och öm. Detta är vanligtvis övergående inom några dagar och en reaktion på själva injektionen. För vissa områden såsom läppar kan svullnaden kvarstå längre, upp till någon vecka. I vissa fall får man mindre blåmärken och t ex läpparna är extra känsliga för detta. Risken för blödning ökar om man står på blodförtunnande läkemedel. Omega-3 kan också öka blödningsbenägenheten och därför är det bra att göra uppehåll med Omega-3 ca en vecka före behandling. Inför injektionsbehandlingen går man igenom ev sjukdomar och mediciner som man bör ta hänsyn till. I samband med detta får man även utförlig information och du får möjlighet att ställa frågor. Om du inte tidigare fått injektionsbehandling rekommenderas du boka tid för konsultation. Det kan vara bra även för dig som tidigare fått filler-behandling. Vi går då igenom dina önskemål och förväntningar på din behandling. 
Vanliga behandlingsområden
Glabella (bekymmersrynkor) - mellan ögonbrynen
Nasolabialveck - från näsvingarna ner mot mungiporna
Läppar - kontur, volym, mungipor, rynkor på överläppen sk rökrynkor
Pannrynkor
Skrattrynkor
Kråksparkar
Skinbooster – ansikte, hals, dekolletage och händer
Restylane Skinbooster är en behandling som ger huden återfuktning inifrån. För bästa resultat rekommenderas 3 behandlingar med ca 4 veckors mellanrum. Behandlingen ges som en serie av små injektioner med tunn nål i huden. Man kan också ge detta med en speciell kanyl som är flexibel och man kommer åt större områden från ett insticksställe. Detta ger mindre obehag och mindre risk för blödningar/blåmärken. Restylane Skinbooster ger bättre hudstruktur och lyster genom förbättrad fuktbalans och elasticitet. Skinbooster förbättrar och minskar utseendet av t ex smårynkor i huden, olika ärr t ex acne-ärr och solskadad hud.
Hur länge varar resultatet?
Restylane bryts ner såsom kroppens eget hyaluronsyra men olika snabbt pga individuella skillnader. Resultaten är inte permanenta och man behöver påfyllning för att bevara resultatet. Generellt för t ex rynkbehandling med Restylane behövs påfyllning efter ca 8-12 månader och för Restylane Perlane ca 12-18 månader . Vid behandling av läppar behövs påfyllning efter ca 4-6 månader. För Restylane Vital/Vital Light – Skinbooster rekommenderas att detta görs som en kur på 3 behandlingar med ca 4 veckors mellanrum. För att upprätthålla resultatet rekommenderas därefter underhållsbehandling ca var 6:e månad.
Vem ska inte behandlas?
Om du är gravid eller ammar.
Under 18 år.

Gå gärna in på www.restylane.se för mer information.
Alla behandlingar utförs av Margareta Olsson, leg läkare.

För tidsbokning kontakt via mail margisia@outlook.com eller telefon 0709-530704. Det går bra att lämna mail eller tel nummer så blir du kontaktad. Vissa behandlingar kan bokas via bokadirekt.se.
 Priser – Injektionsbehandlingar
Restylane
0,5 ml        2000:-
1,0 ml        3200:-
Restylane Perlane
0,5 ml       2300:-
1,0 ml        3500:-
Restylane Lip Volume
1,0 ml        3500:-
Emervel Lips
1,0 ml         3600:-
Restylane Vital (Skinbooster)
1,0 ml           2500:-
1,0 ml x 3    6000:-
Restylane Vital Light (Skinbooster)
1,0 ml           2 300:-
1,0 ml x 3    5500:-

Konsultation ca 30 min          500:-
 (dras av vid bokning av behandling)